Terra Animam egyesület

Verein Terra Animam

 

zur Gründung und Förderung einer Familienlandsitzsiedlung in

Nemessándorháza - Ungarn

Családi birtokokból álló település alapítása és

fejlesztése Nemessándorházán

Egyesület

 

A terra animam egyesületet 2014 nyarán hoztuk létre. Az egyesületet 2015 őszén hivatalosan is bejegyezték.

 

Ennek rendkívül örülünk, hiszen a megvalósításig hosszú út vezetett. Az évek során többen telepedtek meg nálunk kis darab földjükön, és éltek együtt laza kapcsolatban.

Az idő múlásával azonban adódtak olyan nehézségek, melyek hátráltatják egy közös vízióból táplálkozó, erős és békés közösség kialakuását, részben mind a mai napig.

Ide tartoznak a víz-és területjoggal, legális lakhatással kapcsolatos egzisztenciális nehézségek, de általában véve az eltérő nézetek is.

 

E helyzet szülte azt az igényt, hogy a családi birtokokból álló település elképzelésének világos formát adjunk, mellette kitartsunk és ezt másokkal is megismertessük.

 

E törekvés eredménye lett a terra animam egyesület, melynek tagjait a nálunk élő birtokosok egy része alkotja. Ezzel a lépéssel egyesültek azok, akik egy kifelé nyitott birtoktelepülést akarnak kiépíteni. Ezen kívül vannak olyan szomszédok is, akik hasonlóképp családi birtokok tulajdonosai vagy környezettudatos életmódot folytatnak, de nem tartoznak tagjaink közé.

Fontos ügyünknek tekintjük, hogy itt helyben támogassuk a jelenlegi és jövőbeli telepesket terveik megvalósításában. Mindehhez szeretnénk a politikai szintéren is változásokat előidézni, hogy megteremtsük a kezdeményezésünköz szükséges törvényi keretet.

Verein Terra Animam